Glokom nedir, ne değildir

Glokom optik sinir hasar ve görmeyi etkileyebilir göz koşulların bir gruba verilen addır. Glokom gözünüzün bırakır noktada optik sinir zarar verir.

Göz nasıl çalışır?

Bir şey baktığınızda, ışık gözünüzün önüne geçer ve retina üzerine mercek tarafından odaklanır.Retina ışığa duyarlıdır ve elektrik sinyallerine dönüştüren ışığı hassas bir dokudur. Sinirlerin bir ince ağ retinanın farklı bölgelerinden gelen optik sinir ve beyin üzerine bu sinyalleri sağlar. Beyniniz çevremizdeki dünya "görmek" için bu sinyalleri yorumlar.Sinirler göz ayrılma noktası optik disk denir.

Nedenleri

Glokom zarar yükseltilmiş göz tansiyonu veya optik sinir bir zayıflık neden olabilir.Optik sinir bir zayıflık olduğu için ya da normal sınırlar ancak hasar meydana içinde bir göz tansiyonu olabilir. Çoğu durumda, yüksek basınç ve optik sinir zayıf bir değişen ölçüde dahil her ikisi de. (Göz basınç kan basıncına bağlı değildir).
Göz düzgün çalışacak şekilde şeklinde gözün tutmak için basınç belirli bir miktar ihtiyacı var.Optik sinir çok fazla baskı altında geliyor, ancak o zaman zarar görebilir. Olduğu hasar miktarı Zayıf kan ulaşımı veya optik sinir diğer zayıflık olup olmadığını basınç ne kadar yüksek ve ne kadar sürer bağlıdır, ve. Gerçekten yüksek göz tansiyonu hemen görme sinirine zarar verir. Basıncı daha düşük bir düzeyde daha yavaş zarar verebilir ve tedavi edilmezse, o zaman yavaş yavaş görme kaybeder.