Göz Tansiyonu Körlüğe yol açabilir

40 yaşın üzerindeki her 1 kişi göz tansiyonu olabilir. Tüm körlüklerin %30'undan sorumlu olan bir hastalık göz tansiyonu. Ayrıca doğumsal bir sorun olarakta karşımıza çıkabilmekte diğer adıyla glokom.

Gözün işlevlerinin yapılabilmesi için göz tarafından bir sıvı salgılanır. Bu sıvı zamanla işlevini kaybeder ve azalmaya başlar. Göz tabakasının seyrelmesiyle birlikte göz tansiyonu meydana gelir ve erken teşhis edilmez ise dahada artarak ileride körlüğe neden olabilir.


Eğer göz tansiyonu normal değerlerini aşarsa gözdeki sinirlerde kayıplar meydana gelmeye başlar. Ağrılar ve şişkinlikler oluşur. Vücuttaki problemler gittikçe artar. Görme bulanıklığı meydana gelir. Kusma, bulantı gibi belirtiler ortaya çıkar. Özellikle cisimlerin etrafı renkli görünmeye başlar.

Glokomun erken teşhisi ve teşhis edildikten sonra hemen tedavi edilmesi çok önemlidir. Çünkü glokom bir anda ortaya çıkabilen çok sinsi bir hastalıktır ve tedavi edilmezse körlüğe kadar gidebilir bu nedenle sık sık gözlerinizi muayene ettirmenizi ve glokomun belirtileri görülmeye başlandığında hemen bir göz doktoruna gidilmesi tavsiye edilir.