Bebek ve çocuklarda göz tansiyonu

Göz tansiyonu bebeklerde de görülebilen bir hastalıktır ve tedavisi mümkündür. Bu konuda özellikle anne ve babanın çok dikkat etmesi gerekir. Erken teşhis için burada anne ve babalara çok önemli görevler düşmektedir. Glokom birincil ve ikincil olmak üzere ikiye ayrılır. Burada birincil tür 40 yaş ve üzeri hastalarda görülürken ikincil tür glokom küçük çocuklarda görülmektedir.


Ailesinde göz tansiyonu olan kişilerde bu hastalığın görülme riski oldukça fazladır. Özellikle dünyada 60 milyon glokomlu hasta olduğu bilinmektedir ve bu sayının 2012 de 70-80 milyon civarına ulaşabileceği tahmin edilmektedir ve bilim adamları bugün nasıl hemen hemen herkesin evinde tansiyon aleti varsa ileride de herkeste göz tansiyonu aleti bulunacağını öngörmektedirler.

Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Evren, Dünya Glokom Günü'nde yaptığı konuşmada, glokomun göz içi basınca bağlı olarak gelişerek görme sinirlerinin kaybına yol açan bir hastalık olduğunu belirtti. Evren, Halk arasında "göz tansiyonu" olarak bilinen glokom hastalığının geriye dönüşünün mümkün olmadığı körlük nedenlerinde 2. sırada yer aldığını belirterek, hiçbir belirti vermeyerek ilerleyen "sinsi" bir hastalık olduğuna işaret etti.